Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єфремов заявив, що "регіонали" виконали побажання "безкультурних" опонентів

Четвер, 16 січня 2014, 13:15

Керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов звинуватив опозицію в "роботі на розвал державності" й "безкультур'ї".

"Я, у принципі, задоволений тим, що ми провели дане голосування у сесійній залі. Що нам вдалося показати всій країні, хто фактично працює над розвалом нашої державності, хто не хоче ухвалювати навіть основний закон – державний бюджет, хто навіть не захотів висловити свою точку зору з даного питання", - сказав він на брифінгу.

"Хоча ми зранку вмовляли представників опозиції відкритися і йшли на їхні прохання й на їхні пропозиції проголосувати за комісію, яку наприкінці ми все одно проголосували, і за доповнення до закону про амністію ми теж проголосували", - заявив Єфремов.

"Тобто ми виконали не тільки свої зобов'язання, які брали перед державою, але й виконали прохання, з якими до нас зверталися представники опозиції, щоб не було жодних дорікань", - додав він.

При цьому Єфремов наголосив, що "такий формат роботи в парламенті – неприйнятний".

"Коли після роботи парламенту всі провідні телеканали інших країн показують те безкультур'я, яке відбувається в нашій сесійній залі", - дорікнув він.

"Я радий тому, що наші депутати поводяться стримано в цій ситуації, часом пересилюючи себе. І що ми не були ініціаторами жодного конфлікту, який сьогодні стався", - заявив лідер фракції "регіоналів".  

При цьому, похвалився Єфремов, вони виконали "усю програму й усі цілі, які були поставлені на сьогодні, та, по суті справи, і за останній час, ліквідувавши ті прогалини й недоробки, які були зроблені в силу того, що Верховна Рада не могла працювати".

Як відомо, опозиція весь тиждень блокувала роботу Верховної Ради і хотіла не допустити ухвалення бюджету на 2014 рік. Однак у четвер, 16 січня, більшість у заблокованому парламенті все ж проголосувала за бюджет, а також – в обхід процедури, підняттям рук – за низку інших скандальних законопроектів. 

Зокрема, Верховна Рада посилила захист суддів та працівників правоохоронних органів, а також наклала нові обмеження на проведення масових акцій.

Тепер рух у автоколонах з більш ніж 5 авто без узгодження с МВС карається штрафом або позбавленням права керування на 1-2 роки з вилученням авто.

За участь у масових акціях у масці чи шоломі зможуть накладати штраф чи адмінарешт. Встановлення наметів без дозволу МВС каратиметься схожим чином.

За блокування будівель чи споруд органів держвлади і об'єднань громадян можливе ув’язнення до 5 років.

За поширення конфіденційної інформації про суддю, його близьких, за образу чи тиск на суддю тепер можна отримати штраф чи 2 роки в'язниці. 

За аналогічні дії щодо працівника правоохоронного органу та його родичів і сім'ї можливий арешт на строк до 6 місяців.

Крім того, більшість передбачила покарання за "наклеп", у тому числі в інтернеті й публічних творах.

Також депутати ухвалили норми, які дозволять вважати "іноземними агентами" громадські організації, які отримують закордонні кошти (гранти), що передбачає інший спосіб оподаткування.

Крім того, депутати створили підґрунтя для амністії правоохоронців, які вчинили свавілля по відношенню до учасників мирних акцій протесту у період з 21 листопада 2013 року. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування