Опозиція скликає нове віче і готується до страйку

П'ятниця, 17 січня 2014, 09:55

Опозиція скликає на неділю нове, вже восьме Народне віче на Майдані Незалежності в Києві.

Про це заявив лідер партії УДАР Віталій Кличко у четвер, виступаючи на Євромайдані, передає "Радіо Свобода".

Віче, як і зазвичай, має початися опівдні.

Він закликав готуватися до страйку і приходити в неділю на Майдан, щоб влада "бачила, що її ніхто не боїться", і що вимоги лишаються незмінні – дострокові вибори президента і парламенту.

За словами Кличка, після подій, що відбулися в четвер у Верховній Раді, "людей в Україні позбавили громадянських прав та свобод і фактично поставили поза законом".

Лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок назвав події у Верховній Раді "типовим кремлівським сценарієм".

За його словами, його "надиктував" президентові Віктору Януковичеві його колега з Росії Володимир Путін, і тепер цей сценарій виконують голова Верховної Ради Володимир Рибак із більшістю – Партією регіонів і комуністами.
 
За словами Тягнибока, в Україні відбувся "державний переворот".

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, зі свого боку, теж заявив, що Віктор Янукович "продав Володимиру Путіну нашу з вами свободу" за 15 мільярдів доларів, які йому дає Росія.

"Вони прийняли закон, що не можна думати, говорити і робити те, що хоче робити кожен українець. Не з їхнім щастям. Ми нікому і ніколи не дамо знущатись із нашої волі і свободи", – заявив Яценюк.
 
Як відомо, 16 січня більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення й без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також декого з позафракційних.

За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, і без електронної системи – підняттям рук.

На думку опозиції, українських і міжнародних правозахисників і низки закордонних політиків, частина цих змін має на меті обмежити права людини, зокрема, право на свободу висловлення поглядів і на свободу зібрань.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування