Опозиція назвала "злочинців" і умову поновлення "політичного діалогу"

П'ятниця, 17 січня 2014, 15:50

Опозиція попереджає президента Віктора Януковича, що він може стати співучасником злочину, якщо підпише ухвалені Верховною Радою 16 січня законопроекти.

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу після спільного засідання представників опозиційних фракцій.

Він повідомив, що на цьому засіданні прийнято звернення до президента Віктора Януковича.

"Ми просимо Януковича не підписувати ті закони, які ухвалені в неконституційний спосіб. Ми звертаємося до нього, щоб він їх негайно заветував і повернув до Верховної Ради", - сказав Яценюк.

"Зараз є три злочинці – Володимир Рибак як голова парламенту, Ігор Калєтнік як перший заступник (спікера) і Володимир Олійник як голова лічильної комісії, які сфальшували результати голосування і здійснили державний заколот і державний переворот", - заявив він.

"Якщо Янукович підпише ці закони, він стане співучасником злочину. Це – зміни і повалення конституційного ладу України", - висловив позицію Яценюк.

Він наголосив, що опозиція закликає президента:

"Заветувати ці ганебні закони, повернути в парламент – і за таких обставин тоді ми можемо відновити політичний діалог в країні".

Яценюк також розповів про низку інших рішень щодо того, як боротися з діями влади.

"Ми підготували і звертаємося до всіх національних парламентів, країн-членів Європейського Союзу, до Конгресу і Сенату Сполучених Штатів, до парламенту Канади, до наших західних партнерів – щодо того, що в Україні знищується демократія", - сказав він.

"Із зверненням щодо бойкоту всіх депутатів, які брали участь і голосували за ці ганебні законопроекти, до бойкоту тих двосторонніх і багатосторонніх парламентських комісій, які засновані між Україною і відповідними країнами" - продовжив Яценюк.

"І до введення санкцій по відношенню до тих осіб, які фальшували закони і які знищували український парламентаризм", - додав він.  

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування