Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

МЗС відповів ОБСЄ: "закони про диктатуру" відповідають усім демократичним стандартам

Субота, 18 січня 2014, 12:25

Закони, прийняті Верховною Радою,  спрямовані на імплементацію норм, які вже існують в законодавстві багатьох європейських держав, відповідають загальновизнаним демократичним стандартам і міжнародним практикам.

Про це йдеться у заяві міністерства закордонних справ України, повідомляє прес-служба МЗС.

"МЗС України здивоване заявою діючого голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтера, в якій висловлюється занепокоєння з приводу нещодавно ухвалених Верховною Радою України законодавчих актів", - заявили в МЗС.

"Підкреслюємо, що закони, прийняті 16 січня, спрямовані на імплементацію в українському законодавстві низки норм, які вже існують в законодавстві багатьох європейських держав, відповідають загальновизнаним демократичним стандартам і міжнародним практикам та є сумісними із зобов’язаннями в рамках ОБСЄ", - додали у зовнішньополітичному відомстві.

Як відомо, раніше в ОБСЄ  представник із питань свободи засобів інформації Дуня Міятович висловила занепокоєння з приводу ухвалених в Україні законодавчих змін, серед яких повернення кримінальної відповідальності за наклеп.

17 січня президент Віктор Янукович підписав "закони про диктатуру", які ВР проголосувала 16 січня.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування