У Львові за Автомайдан судитимуть священника

Субота, 18 січня 2014, 13:31

23 січня у Франківському райсуді Львова відбудеться розгляд справи проти викладача Українського католицького університету отця Михайла Димида.

Як повідомили у прес-службі УКУ, його звинувачують у невиконанні зупинки на вимогу працівника міліції 29 грудня 2013 р. о 12.30 год. в с. Нові Петрівці (Київська обл.), коли колона автомобілів Автомайдану рухалася до Межигір’я, хоча в цей час він був поблизу Євромайдану в Києві.

Як повідомив сам Димид, 4 січня додому до нього прийшли представники ДАІ м. Львова. В них був рапорт про те, що викладач УКУ 29 грудня не зупинився на вимогу працівника ДАІ.

"До мене приїхав майор міліції Ігор Цимбрило - начальник відділення ДПС. У рапорті написано, що 29 грудня … на 20 км дороги Київ-Овруч близько 12.30 автомобіль "VOLKSWAGEN" ... не виконав мою вимогу про зупинку що надавалась за допомогою жезла та свистка, чим порушив п. 2.4 ПДР України. Інспектор ДПС взводу № 2 РПДС ... в Київській області... О.А.Рогач", - повідомив Димид.

Інших доказів, окрім цього, в них не було.

9 січня справу було скеровано до Франківського райсуду м.Львова. Суддя Ростислав Козюренко назначив слухання про адміністративне правопорушення на 23 січня.

"Справа в тому, що 29 грудня в 12.30 год. я не був в Нових Петрівцях. А з цієї причини я не міг не зупинитися на вимогу інспектора в тому місці та в цей час. Я ще в 12.40 год. був біля готелю "Хрещатик" за барикадою Майдану із друзями та іншими. Свідків можна знайти. Щойно в 12.41 год. прийшли до мого авто і сіли останні пасажири. Про це можна довідатися в мобільного оператора, бо йшли телефонні розмови в цій хвилині", – розповів о. Михайло.

"Спільнота Українського католицького університету зробить все можливе для захисту свого викладача від звинувачень зі сторони ДАЇ. "Дорожній контроль. Львів" уклав з о. Михайлом угоду на правову допомогу, і відстоюватиме його інтереси в судді", - йдеться у повідомленні УКУ.

Як відомо, невиконання зупинки транспортного засобу на вимогу працівника міліції передбачає, за рішенням суду, позбавлення права керування на строк від 3 до б місяців.

Після масової акції, організованої та проведеної Автомайданом під Межигір'ям, почастішали випадки, коли судді лише за наявності протоколу без жодних інших доказів залишали водіїв без прав на 6 місяців.

Станом на 18 січня вже відбулося кілька судів щодо учасників автопробігів до маєтків чиновників. Всі вони завершувалися позбавленням прав. Окрім того журналістів, які висвітлювали акції учасників Автомайдану також можуть позбавити водійських прав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування