Журналістів, які висвітлюють Автомайдан, намагаються позбавити прав

Четвер, 16 січня 2014, 00:19

Журналістів, які висвітлювали акції учасників Автомайдану також можуть позбавити водійських прав.

Зокрема, журналіст Мирослав Откович повідомив, що 15 січня працівник Державтоінспекції зупинив його за порушення, яке нібито відбулося 28 грудня 2013 року, коли Автомайдан здійснив автопробіг до маєтку генпрокурора Віктора Пшонки.

"Патрульна машина ДАІ стояла під мостом на в’їзді на міст Патона, там, де стояти заборонено. Щойно я проїхав повз, працівники ДАІ "сіли на хвіст" і вже на Набережній ввімкнули червоні проблискові маячки", - розповів він.

"Інспектор не зумів назвати причину зупинки і необачно зізнався: "По вашому автомобілю є відповідні вказівки". Далі інспектор повідомив, що буде оформляти протокол за правопорушення, яке трапилось приблизно тиждень тому. Коли саме не знав і кудись гарячково дзвонив по телефону", - зазначив Откович.

"Так само інспектор не міг визначитись, що саме мені інкримінують – "не зупинку на вимогу" чи "не пристебнутий ремінь безпеки", - додав він.

"Згодом телефоном невідомий інспектору повідомив, що правопорушення трапилось минулого року 28 грудня. Тоді активісти "Автомайдану" пікетували будинок генпрокурора Пшонки, а журналісти висвітлювали цю подію", - пояснив Откович.

"Чому зупинили саме зараз, а не раніше? Чому не разом з усіма в першу чи другу хвилю "протокольних репресій"?  14 січня я почав журналістське розслідування на тему фальсифікації протоколів працівниками ДАІ", - зазначив він.

"Лише вчора записав інтерв’ю з двома автомобілістами на передодні суду, їх адвокатами та лідерами "Автомайдану". Дії працівників ДАІ мають всі ознаки перешкоджання журналістській діяльності", - підкреслив журналіст.

Окрім того, журналістку "Української правди" Оксану Коваленко також можуть позбавити водійських прав – на неї вже склали протокол, незважаючи на те, що на місці правопорушення вона не була присутня, про що написала в поясненні.

Як відомо, вже відбулося кілька судів щодо учасників автопробігів до маєтків чиновників. Всі вони завершувалися позбавленням прав.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування