Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція "затримала" активістів у метро за листівки про Євромайдан

Субота, 18 січня 2014, 21:42

У Києві на станції метро "Академмістечко" міліція затримала двох активістів, які роздавали листівки Євромайдану.

Про це повідомили учасники спільноти Євромайдан SOS у Facebook.

"Очевидець розповідає про ці події так: "Я прийшов роздавати листівки на станцію метро "Академмістечко". Біля одного з виходів стояло двоє молодих хлопців і роздавало ті самі листівки. Вирішив піти на інший вихід. Близько 19.30 люди, які виходили з метро, почали говорити мені, що тих хлопців затримали", - йдеться у повідомленні.

Пізніше про те саме повідомила одна з працівниць метрополітену. За її словами, хлопці сиділи у кімнаті міліції на станції.

Як заявив активістам спільноти оперативний черговий метрополітену Сергій Стригун, до відділку міліції на станції метро  "якийсь пасажир начебто привів двох хлопців, які роздавали листівки і покаржився, що ці хлопці йому заважають і смітять у метрополітені".

Він попросив вжити заходів та залишив свої дані.

"Міліція "провела бесіду" з цими хлопцями на предмет того, що смітити і заважати проходу пасажирів у метрополітені не можна, і хлопці пішли. Ніхто ніяких протоколів не складав", - повідомляють активісти у Facebook.

При цьому на питання, на якій підставі людям заборонили роздавати листівки, Стригун запевнив, що ніхто роздавати листівки не забороняв, але метро - "транспорт підвищеної безпеки і тут не можна заважати проходу, а вони - заважали".

Також Стригун зазначив, що на тих, хто роздавав сьогодні листівки в метрополітені "були скарги". На питання, чи багато було скарг, Стригун сказав "жодної з письмових".

Окрім того він заявив, що на лінію 102 "був навіть один дзвінок від невдоволеного роздачею листівки громадянина, і цей дзвінок зареєстровано".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування