Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сумах на засідання облради прорвались мітингуючі

П'ятниця, 24 січня 2014, 10:11

Сумська обласна рада прийняла заяву з приводу останніх подій в Україні, будівлю ради посилено охороняють, але на засідання вдалось прорватись частині мітингуючих.

Як повідомляє Радіо Свобода, у проекті заяви облради йдеться про "виважені дії президента" та міститься засудження "екстремістів, які намагаються зламати конституційний лад в Україні".

Скрін-шот зі стріму з облради
Скрін-шот зі стріму з облради

В раді зі 100 депутатів 65 представляють фракцію Партії регіонів. Один із членів фракції УДАР пропонував зняти заяву з розгляду, але за це рішення облрада не проголосувала.

Проект рішення облради
Проект рішення облради

Частині мітингуючих, як видно із прямої трансляції, вдалося пройти всередину на засідання, вони вигукують "Слава Україні!", "Міліція з народом".

Депутати вимагають від них заспокоїтись і розповідають про перемогу у Великій війні.

Мітингуючих оточила міліція та кілька "тітушок", які намагаються спровокувати сутички. Депутати намагаються всіх заспокоїти.

Депутат-регіонал агресивно вимагає усіх відійти протестуючих і "не заважати" раді працювати.

Під адміністративною будівлею зібралися кількасот людей, її посилено охороняє міліція.

Серед них є і опозиційно налаштовані громадяни, і "бюджетники".

Опозиціонери кажуть, що присутні також особи характерної зовнішності, так звані "тітушки". Провладні демонстранти воліють не говорити про мету свого перебування біля будівлі обласної ради.

Тим часом, зранку в п’ятницю в міській раді фракція "Рідне місто", яка орієнтується на міського голову Геннадія Мінаєва, ухвалила заяву, в якій закликала керівників усіх міст України їхати на Майдан, оскільки там "не лише провокатори та екстремісти".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування