СУД ЗВІЛЬНИВ АНДРІЯ ДЗИНДЗЮ

Понеділок, 27 січня 2014, 12:28

Шевченківський райсуд зняв кримінальне обвинувачення з активіста Євромайдану, журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзю.

Про це повідомляє Євромайдан SOS у Facebook.

"Шевченківський райсуд зняв кримінальне обвинувачення. Звільнення негайно в залі суду", - йдеться в повідомленні.

Також це підтверджує видання "Дорожній контроль".

Як повідомлялося, Дзиндзю, який був на Банковій під час штурму адміністрації президента, 6 грудня заарештували на 2 місяці. Йому інкримінували ч. 3 ст. 286 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров'я потерпілим).

В міліції Дзиндзю звинувачували в тому, що він нібито викрав трактор, який потім використовували при штурмі адміністрації президента 1 грудня. Сам журналіст відкидає усі звинувачення і стверджує, що ніяк не пов'язаний зі штурмовиками і просто фіксував події.

11 грудня Дніпровський райсуд Києва заарештував адвоката Дзиндзі Віктора Смолія за підозрою в замаху на життя судді Шевченківського суду на два місяці.

8 січня 2014 року Дзиндзі вручили підозру в тому, що журналіст 23 січня 2013 року плюнув в обличчя інспектору ДАІ  у результаті чого ДАІшник був госпіталізований із легкими тілесними ушкодженнями. В Дорожньому контролі припускали, що це було зроблено для того, щоб "повісити" на журналіста же одну справу.

Як відомо, 24 січня суд виніс рішення щодо декриміналізації дій трьох ативістів, в тому числі двох так званих "в'язнів Банкової": Володимира Кадури, Ярослава Притуленка і Сергія Нужненка. Їх кримінальні провадження закрито.

За даними прокуратури Києва, щодо подій, пов'язаних із масовими акціями протесту у листопаді-грудні 2013 року, закрито вже 35 кримінальних проваджень.

У столичній прокуратурі стверджують, що "продовжили практичну реалізацію" норм Закону України "Про внесення змін до Закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

"На даний час процесуальними керівниками прийнято рішення про закриття 35 кримінальних проваджень, розпочатих у період з 21 листопада 2013 року по 26 грудня 2013 року включно. Крім того, прокуратура забезпечила виконання норм цього закону у судах шляхом направлення відповідних клопотань у ще 12 кримінальних провадженнях", - зазначила голова прес-служби прокуратури Києва Яна Соболевська.

Соболевська підкреслила, що прокуратура вже направила клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності та покарання ще 18 осіб, клопотання стосовно двох з них мало бути розглянуте вже в понеділок, 27 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування