Тимошенко: Опозиція має відкинути пропозицію Януковича

Понеділок, 27 січня 2014, 17:16

Опозиція має відмовитись приймати запропоновані владою умови.

Про йдеться у зверненні Юлії Тимошенко, розповсюдженому прес-службою Батьківщини.

"Я звертаюсь до лідерів опозиції з проханням категорично не приймати ті принизливі умови, які запропоновані владою", - йдеться в документі.

"Народ України вийшов на майдани не за посади для лідерів опозиції і, навіть не за скасування диктаторських  законів. Люди прагнуть докорінно змінити своє життя", - переконана екс-прем'єр.

На думку Тимошенко, виходом з кризи може бути тільки "повне виконання всіма політиками вимог народу".  

В суботу після завершення переговорів представники влади повідомили про те, що президент Віктор Янукович запропонував Арсенію Яценюку посаду прем’єр-міністра, а Віталію Кличку- посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань. У разі їхньої згоди він нібито відправить у відставку уряд Миколи Азарова.

Янукович також погодився відпустити затриманих активістів, але за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень по всій Україні.

Також опозиціїї запропонували спільно створити групу, щоб погодити політичне рішення щодо повернення української Конституції від 2004 року. Крім того, влада готова внести зміни до увалених 16 січня законів.

Лідери опозіції заявили, що "готові взяти на себе відповідальність", але остаточно пропозицію президента ні прийняли, ні відкинули, наголосивши на необхідності повного виконання вимог протестувальників.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування