Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

РАДА СКАСУВАЛА "ДИКТАТОРСЬКІ" ЗАКОНИ

Вівторок, 28 січня 2014, 11:42

Верховна Рада скасувала 9 із 12 законів, які обмежували громадянські свободи громадян і були прийняті 16 січня "у ручному режимі".

За відповідне рішення проголосували 361 народний депутат.

Як повідомив спікер Ради Володимир Рибак, відповідної домовленості вдалося досягти на погоджувальній раді у вівторок.

Зокрема, депутати скасували закони № 721-7 (Олійника-Колесніченка – ред.), 722-7 (про відповідальність вболівальників), 723-7 (про посилення відповідальності за порушення ПДР), 724-7 (про зняття недоторканності з депутатів), 725-7 (про заочне кримінальне провадження), 726-7 (про безкоштовну юрдопомогу), 727-7 (зміни до Податкового кодексу щодо безмитного ввезення газу), 728-7 (про відповідальність за руйнування пам'ятників), 729-7 (про відповідальність за заперечення злочинів фашизму).

Скасування законів проголосували пакетом і без обговорення.

За їх скасування не голосувала лише фракція комуністів, регіонали Колесніченко та Царьов проголосували "проти".

Після голосування депутаи включили до порядку денного та прийняли в легітимний спосіб закони на заміну законам про юрдопомогу та безмитне ввезення газу.

Переголосували депутати і два закони комуністів про відповідальність за руйнування пам'ятників радянським воїнам та заперечення злочинів фашизму.

Тепер, згідно з регламентом, спікер має не пізніше як за 5 діб передати ці закони на підпис президента, який, у свою чергу, має теж 5 діб на їх підписання чи ветування.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування