Бондаренко: У зоні бойових дій журналісти мають бути готові ризикувати життям

Вівторок, 28 січня 2014, 12:26

Регіоналка Олена Бондаренко заявила, що журналісти, перебуваючи у зоні бойових дій, мають бути хотові ризикувати своїм життям.

Таку заяву вона зробила, коли група журналістів у Верховній Раді України показували їй фото побитих журналістів-колег, запитуючи, чи припустимо, аби правоохоронці били представників ЗМІ.

"Я думаю, що для вас не секрет, що, якщо йдуть бойові дії, завжди є постраждалі. На жаль, журналіст в даних умовах теж незахищений", - зазначила Бондаренко. 

"Згадайте наших журналістів, які загинули у "гарячих точках"... Журналісти вмирають скрізь і всюди. На жаль, цей рахунок не закритий", - додала вона.

У відповідь на зауваження журналістів про те, що мова йде не про гарячу точку, а про побиття працівників медіа в Україні, регіоналка заявила, що представники преси ставляться до неї неввічливо й пішла геть.

За даними Інституту масової інформації, під час сутичок 19-27 січня постраждали вже 60 журналістів. Представники преси, які перебували на вулиці Грушевського, стверджували, що міліція навмисне в них цілиться. У грудні набула розголосу справа про побиття журналістки та активістки Тетяни Чорновіл, яка розслідувала діяльність відомих владних діячів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування