Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Влада усі свої зобов'язання виконала

Четвер, 30 січня 2014, 14:14

Влада виконала усі зобов'язання, які вона взяла на себе під час переговорів з опозицією, вважає президент України Віктор Янукович.

Про це йдеться у його зверненні до громадян України.

"У процесі переговорів з мирного врегулювання протистояння ми дійшли конкретних домовленостей з представниками опозиції. Усі зобов’язання, які влада взяла на себе, ми виконали", - підкреслює Янукович.

"В тому числі парламент ухвалив Закон про амністію, який гарантує учасникам протестів свободу та звільнення тих осіб, які були затримані під час конфліктів", - додає він.

У своєму зверненні Янукович особливо підкреслив, що в четвер помер капітан внутрішніх військ Дмитро Васильович Дунець. "Цими днями Україна, як знаємо, прощалася із загиблими в цьому протистоянні молодими людьми", - такими словами згадується в тексті про загиблих протестувальників.

Президент в черговий раз звинувачує опозицію в ескалації конфлікту.

"Опозиція продовжує нагнітати ситуацію, закликає людей стояти на морозі задля політичних амбіцій кількох лідерів. Я думаю, що це неправильно", - заявив він.

Янукович просить українців "зробити все задля миру і спокою".

"Зі свого боку я з якнайбільшим розумінням і прихильністю буду ставитися до потреб і прагнень людей, враховуючи ті помилки, які бувають у кожної влади", - йдеться в зверненні.

28 січня Верховна Рада на позачерговій сесії схвалила відміну більшості так званих "диктаторських законів", які 16 січня підтримали депутати-регіонали і комуністи, а пізніше підписав Янукович.

У середу, 29 січня, після тривалих переговорів Верховна Рада проголосувала за амністію учасників акцій протесту авторства Юрія Мірошниченка. За проголосували 232 депутати.

Однією з умов звільнення затриманих активістів є звільнення захоплених адмінбудівель та "розблокування транспортних комунікацій на вулиці Грушевського у місті Києві учасниками масових акцій протесту".

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що документ був прийнятий з порушеннями регламенту і заявив, що Майдан не буде виконувати цей закон. У Батьківщині також стверджують, що закон Мірошниченка не є компромісним.

Обидва закони, однак, вже підписані головою ВР і передані на підпис президенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування