"Правий сектор" і "афганці" вимагають участі у переговорах влади й опозиції

П'ятниця, 31 січня 2014, 12:05

Об’єднання "Правий сектор" і ветерани-афганці хочуть виступити третьою стороною у ще незапланованому раунді переговорів між владою та опозицією з врегулювання суспільно-політичної кризи.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вони пояснюють своє рішення тим, що "влада й опозиція не досягають ніяких домовленостей з врегулювання надзвичайної ситуації в державі і підводять країну на межу війни".

"Ми, "Правий сектор", "афганці" та інші силові структури Майдану звертаємося з вимогою до влади й опозиції поновити переговорний процес і включити нас до переговорного процесу", – заявив один із лідерів об’єднання "Правий сектор" Дмитро Ярош.

Він наполягає, що переговорний процес потрібно відновити до початку чергової сесії Верховної Ради, яка відбудеться 4 лютого.

Також "Правий сектор" вимагає до початку сесії Верховної Ради амністувати всіх учасників протестів, які опинилися за ґратами.

За словами Яроша, в разі амністії представники об’єднання будуть відведені з барикад на вулиці Грушевського на вихідні позиції Майдану.

Проте якщо арештовані не будуть звільнені, "Правий сектор" залишає за собою право на "самостійні адекватні дії, які можуть виходити за конституційні рамки", заявив Ярош.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування