МВС знехотя розглядає версію, що мітингувальників убили силовики

П'ятниця, 31 січня 2014, 15:28

У МВС розглядають версію, що в трьох загиблих у результаті зіткнення на Грушевського в Києві стріляли співробітники міліції, але схиляються до інших версій.

"Слідчі підрозділи міста Києва проводять розслідування", - заявив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Зараз проводяться усі можливі необхідні слідчі дії, як гласні, так і не глісні, з метою розкриття цих жахливих убивств", - сказав він, коментуючи смерть Сергія Нігояна, Михайла Жизневського й Романа Сеника.

За його словами, судова експертиза встановила, що "зброя й патрони, які використовувалися – мисливські патрони".

"Швидше за все, це була вогнепальна гладкоствольна зброя. Хочу зазначити, що патрони, якими завдані тілесні ушкодження всім трьом громадянам – органи внутрішніх справ не використовують і на озброєнні їх немає. Ще раз наголошую: немає таких патронів", - сказав Татаров.

За його словами, Нігоян був убитий пострілом із гладкоствольної зброї, у якій використовувалася картеч 8-9-грамова. У Жизневського – наскрізне вогнепальне поранення, кулі немає, але, згідно з висновком судово-медичної експертизи, це 12 калібр гладкоствольної мисливської зброї. З тіла Сеника витягли кулю 12 калібру.

Серед версій слідства – і хуліганські мотиви, і вбивство з метою провокації.

Крім того, слідство до кінця не виключає того, що ці постріли зробили співробітники міліції.

"Звісно, розглядається і версія скоєння вбивства співробітниками міліції, обов'язково. Але повторю ще раз, ті дослідження, які вже проведені фахівцями, не дають нам можливості говорити про те, що це були співробітники міліції", - заявив перший заступник начальника головного слідчого управління МВС Віталій Сакал.

"Але якщо буде встановлено, що використовувалася (картеч) органами внутрішніх справ, будуть передані всі ці матеріали в Генеральну прокуратуру й будуть прийняті рішення щодо співробітників", - сказав він.

За словами Сакала, у слідства є проблеми з установленням місця скоєння злочинів.

"Це 22 січня, 6 година ранку, саме масові заворушення, протистояння. Установлено, що четверо осіб винесли, наприклад Нігояна, у медпункт на Грушевського. Ми зверталися неодноразово. Якщо є інформація, нехай звертаються. Звідки вони його взяли, щоб ми хоча б визначили, з якої точки стріляли",- додав він. 

Як відомо, у ніч на 22 січня від вогнепальних поранень на Грушевського в Києві загинули Сергій Нігоян із Дніпропетровської області та громадянин Білорусі Михайло Жизневський. А 25 січня від отриманих тоді поранень помер львів'янин Роман Сеник.

В інтернет виклали відео, де видно, що "Беркут" тоді стріляв із рушниць у бік активістів. Знавці кажуть, що сила віддачі рушниці та шум при пострілах вказують на те, що стріляли не гумовими кулями – а, ймовірно, картеччю. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News