Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд забирає права у кореспондента УП. Сфальсифікували її пояснення?

П'ятниця, 31 січня 2014, 16:06

Суддя Печерського суду Оксана Царевич прийняла рішення забрати у кореспондента Української правди Оксани Коваленко водійські права за сфальсифікованим рапортом інспектора ДАІ Козака.

Таке рішення Царевич ухвалила у вівторок за відсутності Коваленко та її адвоката Лариси Меркулової, які напередодні подали клопотання про перенесення розгляду справи.

Журналіст дізналася про таке рішення лише у п’ятницю, отримавши відповідно листа з суду.

Царевич не врахувала того, що Коваленко взагалі не було на місці правопорушення.

В понеділок суддя прийняла рішення відкласти засідання на наступний день, бо свідок журналістки не змогла прибути на засідання. Це мав бути вівторок - день, коли  відбувалося позачергове засідання ВР, від якого залежав подальший розвиток подій в Україні та вирішення політичної кризи.

На прохання відкласти засідання на інший час через занятість кореспондента у зв’язку з позачерговим засіданням ВР та через те, що у адвоката в той час мало відбутися засідання у кримінальному провадженні у Апеляційний суд Київської області, Царевич заявила, що іншого часу для розгляду не має. Саме тому, сторона захисту подала клопотання про відкладення засідання в порядку ст.268 КУпАП.

Однак суддя його проігнорувала, і згідно постанови звинуватила захист у спробі затягнути час. Тому ухвалила рішення без журналістки та її адвоката.

Таким чином, суд не взяв пояснення у журналістки і її свідка

Крім того, у постанові суду сфальсифіковані пояснення Оксани Коваленко.

"Згідно пояснень особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, наявних у матеріалах справи, остання зазначила, що дійсно 29.12 керувала вказаним автомобілем по вулиці Набережно-Хрещатицькій, з якої звернула до м. Полтава", - вказано у постанові.

Водночас Коваленко в жодному документі не вказувала м. Полтава. У поясненнях до протоколу зазначалося, що кореспондент не була на місці правопорушення і не доїхала до нього, оскільки звернула з Набержено-Хрещатицької на Поштовій Площі в центр міста. У рапорті ж вказано, що нібито їхала по Наддніпрянському-Залізничному шосе у бік Столичного, де іспектор нібито і намагався її зупинити.  

 

Крім того, суддя у постанові зазначила, що Коваленко "добровільно особисто підписала протокол про адміністративне правопорушення, не зазначаючи жодних зауважень до його складання, вказуючи тільки на відсутність доказів щодо вчинення нею адміністративного правопорушення, що на думку суду свідчить про певну тенденцію вироблення позиції захисту з врахуванням і осмисленням подій, що відбулися".

Хоча до протоколу були подані письмові пояснення, які повністю заперечували вину Коваленко, крім того зазначалося, що дії інспектора, який склав протокол, є протиправними, а сам протокол незаконним.

У постанові суддя зазначила, що стороною захисту "неодноразово подавались клопотання про відкладення розгляду справи на іншу дату, що не відповідає дійсності та нічим не підтверджується". При цьому матеріалах наявне лише одне клопотання і то проігноровано.

Як відомо, кореспондент УП 29 грудня їздила у Межигір'я, коли туди також їздили автомайданівці.

За кілька днів до неї додому навідалися даішники, зі сфальсифікованим рапортом Козака В.А., згідно з яким вона нібито рухаючись Наддніпрянським шосе-Залізничним шосе у бік Столичного шосе, не зупинилася на його вимогу.

При цьому, кореспондент в той день взагалі не їздила тими вулицями ні на своїй, ні на будь-якій іншій машині.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування