Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Рада "Майдану" закликала до бойкоту телеканалу "Інтер"

Неділя, 5 січня 2014, 13:21

Рада Всеукраїнського об'єднання "Майдан" закликала пересічних українців та політиків бойкотувати телеканал "Інтер".

Відповідна заява була зачитана зі сцени на Майдані Незалежності в неділю.

"Ми вдячні журналістам різноманітних видань - від районних газет до центральних телеканалів - за неупереджене та всебічне висвітлення подій на Євромайданах по всій країні", - сказано у заяві.

"Разом з тим, ми з жалем і співчуттям до чесних журналістів спостерігаємо за стрімким згортанням принципів об’єктивності та свободи слова на одному з найбільших телеканалів Україні - Інтері, який усе більше стає схожим на рупор Януковича-Азарова УТ-1", - заявляє Рада ВО "Майдан".

"Упродовж останніх тижнів редакційна політика цього каналу зазнала катастрофічних змін. Без будь-яких об’єктивних підстав тема Майдану зникла з новин, а якщо і подається, то настільки перекрученою, що не має нічого спільного з реальним станом справ", - сказано в документі.

"Враховуючи певні кадрові зміни, які передували появі цих тенденцій, ми змушені зробити висновок, що це спланована, свідома політика адміністрації президента, яка використовує телеканал Інтер в найгірших пропагандистських цілях, намагаючись створити враження, ніби в країні все спокійно, а мільйонів українських громадян, які протестують проти влади, просто не існує", - заявили у Раді "Майдану".

"З огляду на це ми закликаємо українців дати адекватну відповідь на намагання влади ошукати власний народ: проголосувати кнопкою на пульті. Ми пропонуємо українцям бойкотувати телеканал Інтер, не вмикаючи його взагалі. Що менше переглядів отримає телеканал, то меншими будуть його впливовість і прибутки", - сказано в документі

"Ми також звертаємося до рекламодавців з проханням не розміщувати свою рекламу на телеканалі, який свідомо бреше і спотворює реальність", - закликали активісти та політичні діячі.

"Крім того, ми просимо лідерів трьох опозиційних фракцій, опозиційних депутатів та громадських діячів теж оголосити попереджувальний бойкот телеканалу "Інтер" на тиждень", - йдеться у заяві.

"Ми не повинні дати жодного коментаря, жодної новини цьому телеканалу, допоки його редакційна політика не буде відновлена і не повернеться до загальноприйнятих стандартів об’єктивності, неупередженості і правдивості", - вважають у Раді "Майдану".

"Разом з тим ми з повагою і вдячністю ставимося до тих журналістів "Інтера", які попри спущену згори редакційну політику намагаються доносити глядачам правду", - підсумовується у заяві.

Як відомо, президент Віктор Янукович створив посаду заступника голови своєї адміністрації та призначив на неї Юрія Чмиря. До його обов'язків входить комунікація АП з іншими органами влади та ЗМІ.

Пізніше з "Інтера" звільнилося кілька працівників, які планують створити новинний телеканал. Фінансуватиметься він в рамках медіагрупи "Інтер".

Окрім того, програма "Шустер Live" у такому форматі, в якому існувала, якийсь час на "Інтері" виходити не буде. Співробітників "Савік Шустер Студія" попросили написати заяви про звільнення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування