Чорновол: Я стояла з опущеними руками, мене весь час били по обличчю

Неділя, 5 січня 2014, 20:06

Побита активіста та журналістка Тетяна Чорновол досі перебуває в лікарні. Лікарі називають її стан задовільним та прогнозують: на відновлення здоров'я Чорновол потрібно не менше 2 місяців.

"Я почуваюся більш-менш. Не можу сидіти за комп'ютером, як починаю читати текст – в мене починає запаморочення", - зазначила Чорновол в інтерв'ю "ТСН.ua".

За словами активістки, в неї "якась проблема емоційна - дуже швидко збуджуюсь". Також за словами Чорновол, в неї були "шалені головні болі, від яких нічого не допомагало".

Чорновол зазначила, що під час її переслідування на Бориспільській трасі у  ніч на 25 грудня весь час мовчала, тому на записі з відеореєстратора не чутно жодного слова від неї.

"Я була сконцентрована, я  намагалася вижити, бо зрозуміла – що події розгортаються таким чином, що, очевидно, це замовлення мене", - зазначила Чорновол.

За її словами, головною її метою у ті секунди було дістатися будь-якого людного місця.

Тікати з машини вона почала, зрозумівши, що ударів авто таки не витримало.

Коли Чорновол наздогнали - били професійно - прицільно по голові, причому намагались точно по скронях.

"Я пам'ятаю, як у мене просідає ніс, я пам'ятаю, як він просто знищується. Я не можу зрозуміти, чому я стояла з опущеними руками і мене весь цей час били по обличчю", - зізналася жінка.

Тетяна переконує – нападники були певні, що вона мертва, тому й покинули її лежати на узбіччі.

"В моїх легенях було багато крові. А це означає,що я  не дихала певний час. Деякий час на холодній температурі і я могла не піднятися", - зазначає Чорновол.

Як відомо, у ніч на 25 грудня на журналістку та громадську активістку Тетяну Чорновол було скоєно напад на трасі Бориспіль-Київ.

Президент Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ і генпрокурору терміново вжити всі необхідні заходи для розслідування цього злочину.

У справі про побиття Чорновол призначено близько двох десятків експертиз і допитано більше 50 свідків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування