Призначено з 20 експертиз і допитано більше 50 свідків щодо побиття Чорновол

Понеділок, 30 грудня 2013, 10:46

У справі про побиття журналістки Тетяни Чорновол призначено близько двох десятків експертиз і допитано більше 50 свідків.

Про це правоохоронні органи повідомили Комітету з оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, інформує прес-служба президента.  

Згідно з інформацією, опрацьовано результати хімічної експертизи, відповідно до якої фрагменти фарб, які знаходяться на автомобілях, повністю збігаються.

"Це дозволяє зробити висновок про те, що слідством вилучено саме ті автомобілі, на яких рухалася потерпіла та підозрювані у кримінальному провадженні під час інциденту", - зазначив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олександр Гнатів.

Крім того, у МВС повідомили, що відеозаписи з усіх камер спостереження автодороги, якою рухалися автомобілі під час нападу та побиття Тетяни Чорновол, були вилучені ще в перші години після події, і вже оглянуті й проаналізовані.

ГСУ МВС зазначило, що 27 грудня був затриманий п'ятий підозрюваний, який, за попередніми даними, безпосередньо брав участь у побитті Чорновол.

"Розслідування триває згідно із планом слідчих дій для того, щоб встановити роль кожного фігуранта цієї справи", - заявили у МВС.

Як відомо, у ніч на 25 грудня на журналістку та громадську активістку Тетяну Чорновол було скоєно напад на трасі Бориспіль-Київ.

Президент Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ і генпрокурору терміново вжити всі необхідні заходи для розслідування цього злочину.

А прес-секретар президента, керівник Міжвідомчої робочої групи Дарія Чепак наголосила на важливості оперативного та прозорого для громадськості виконання доручення Януковича, наголошує прес-служба президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування