У неділю Булатова вивезуть з України на лікування

Субота, 1 лютого 2014, 20:42

Один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов буде вивезений 2 лютого на лікування до однієї з європейських країн.

Про це заявив нардеп Петро Порошенко за підсумком домовленостей в рамках конференції з безпеки в Мюнхені, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Завтра його можуть заарештувати, кинути до камери, що неможливо з його станом здоров'я. Завтра у нас буде результат цієї роботи (переговорів щодо лікування Булатова за кордоном), до якої були залучені наші і американські, і європейські партнери. Завтра ми евакуюємо Дмитра з країни до однієї з країн ЄС для надання кваліфікованої медичної допомоги", - повідомив Порошенко.

Також, за його словами, представники опозиції "належним чином будуть забезпечувати правовий захист Булатова від свавілля, яке намагається чинити судова та правоохоронна система України".

Як відомо, раніше в.о. глави МЗС Леонід Кожара заявив: фізичний стан Дмитра Булатова - добрий, єдина його травма - подряпина на щоці.

Разом з тим посол США в Україні Джеффрі Пайєтт зазначив, що Кожара запевнив голову Держдепа США Джона Керрі: Булатов і його сім'я зможуть вільно виїхати у будь-яке місце хоч завтра".

Дмитро Булатов  зник 23 січня і знайшовся 30 січня у селі Вишеньки Бориспільського району. Як розповів сам активіст, невідомі били його, катували, порізали йому вухо та навіть розпинали - він має проколи на руках.

Наразі активіст Автомайдану перебуває у клініці Борис, де був прооперований. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування