Активістці загрожує до 4 років ув'язнення за акцію про бойкот бізнесу "регіоналів"

Понеділок, 10 лютого 2014, 19:16

Лідерку "Національного альянсу" Майю Москвич хочуть притягти до відповідальності за участь в акції, що стосувалася бойкоту бізнесу "регіоналів" у Луцьку.

Як повідомив депутат Волинської облради Ігор Гузь на своїй Facebook-сторінці.

 

Згідно з інформацією, дівчина офіційно стала підозрюваною в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає обмеження волі термін до 5 років або позбавлення волі на термін до 4 років.

Гузь нагадав, що 5 лютого в межах кампанії бойкоту бізнесу регіоналів у Луцьку, активісти навідалися до закладів, що належать членам цієї партії або їхнім сателітам. Роздавали агітаційні матеріали, клеїли наліпки та вилили декілька відер пофарбованої в червоний колір води під двері цих офісів.

"Тобто за наліпку на склі та вилиту воду під поріг, активістку хочуть посадити за грати на чотири роки! Важливо розуміти, що заяви до міліції писали окремі місцеві керівники, які представляють на Волині бізнес "регіоналів". Без сумніву ми опублікуємо, хто саме це зробив, країна повинна знати своїх "героїв"!" – заявив депутат.

"За декілька днів відбудеться суд по визначенню міри запобіжного заходу, не виключено, що прокуратура знову буде вимагати посадити Майю під домашній арешт з носінням електронного браслету, в народі кажуть кандали", - додав він.

Як відомо, Москвич була серед тих активістів, які 2 грудня винесли з будинку Волинської ОДА кілька офіційних портретів президента Януковича, принесли їх на луцький Євромайдан і повісили вниз головою на міську новорічну ялинку. Пізніше ці портрети спалили.

Активістку звинуватили у "хуліганстві, вчиненому групою осіб" (ч.2 ст.296 КК України) та "закликах до вчинення дій, що загрожують громадському порядку"(ст.295 ККУ). Це загрожувало їй покаранням від штрафу у 1700 грн до 3-4 років ув’язнення.

Тоді Москвич посадили під домашній арешт з вимогою вдягти електронний браслет, який суд потім дозволив зняти через незручності, які виникли через його носіння.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...