Активістка Євромайдану розповіла про незручності електронного браслету

Середа, 18 грудня 2013, 17:32

Активістка Євромайдану Майя Москвич, якій суд постановив одягти електронний браслет, пожалілася на незручності, пов'язані з носінням пристрою.

Про них Українській правді розповіла сама активістка.

Москвич була затримана за акцію в Луцьку, під час якої мітингуючі несли перевернуті портрети президента Януковича. Суд постановив на 2 місяці одягти їй електронний засіб спостереження.

 Фото Майї Москвич

Пристрій, за словам активістки, складається з 3-х частин: браслету, який вдягли на ногу, мобільного пристрію спостереження та зарядного пристроб до нього. Сам електронний браслет не боїться води та витримує температури від – 30 до + 50 градусів за Цельсієм. 

Мобільний пристрій дівчина має носити при собі, не віддаляючись від нього більш як на 15 метрів.

"ЕЗК цілодобово фіксуватиме моє переміщення та повідомлятиме  слідчих, котрі слідкуватимуть на моніторі, про те, коли я наближатимусь до забороненої зони або покидатиму територію Волинської області, або перебуватиму на Театральному майдані м. Луцька під час проведення так масових заходів", - розповідає Москвич.

 Фото Майї Москвич

Також вона зауважує певні незручності, які ствоює те, що браслет одягли на ногу.

"Тепер я не зможу займатися спортом, тому що пристрій потрібно берегти від ударів. Також не зможу вдягати колготки і не уявляю, яке взуття маю собі придбати, щоб мені було зручно", -  обурюється активістка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування