Ештон: Угода про асоціацію - не кінцева мета у відносинах з Україною

Понеділок, 10 лютого 2014, 21:13

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон визнає, що Угода про асоціацію Україна-ЄС - "не кінець, і багато чого може трапитися в майбутньому".

У понеділок у Брюсселі на прес-конференції після закінчення Ради ЄС, на якій були ухвалені висновки щодо України, один з пунктів якого і говорив про те, що Угода - "не є кінцевою метою у відносинах України та ЄС", журналісти запитали Ештон, що слід розуміти під цими словами.

На це вона сказала: "У нас була хороша дискусія, ми обговорили всі елементи наших відносин з Україною, і один з них про те, чи є це всім (що є у ЄС у відносинах з Україною)... Слова означають те, що було сказано - це не кінець, і що багато чого може трапитися в майбутньому".

Верховний представник також висловилася про те, що ключовим елементом вирішення політичної кризи в Україні є Конституційна реформа.

"Ми очікуємо роботи парламенту. Конституційна реформа - це ключова частина спроби вирішення цієї кризи", - сказала вона.

При цьому Ештон також висловилася за необхідність вільних і справедливих виборів. Вона також нагадала позицію ЄС щодо надання фінансової допомоги в разі проведення необхідних реформ.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування