Ештон зустрілася з Дещицею напередодні переговорів США-Росія-ЄС-Україна

Четвер, 17 квітня 2014, 01:52

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон напередодні переговорів США-Росія-ЄС-Україна провела зустріч з в.о. міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею.

Про це у Твіттері написав представник Ештон Майкл Манн.

"Верховний представник ЄС Ештон зустрічається з міністром закордонних справ України Андрієм Дещицею напередодні Женевських переговорів з Україною", - повідомив він.

Раніше до Швейцарії відправився Держсекретар США Джон Керрі, щоб взяти участь у чотирьохсторонніх переговорах по українській кризі.

Про своє рішення взяти участь у зустрічі повідомив також міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Водночас в. о. міністра закордонних справ України Андрій  Дещиця повідомив, що Україна має чітку позицію на цій зустрічі.

Зокрема, країна наполягатиме, щоб Росія припинила підтримувати терористичні групи озброєних диверсантів, що діють у східних регіонах України.

"Окрім цього, ми вимагатимемо від РФ засудити такі терористичні дії та відвести війська, які зосереджені на східних кордонах України",  - сказав керівник МЗС.

Дещиця також підкреслив важливість для України відкликання Росією рішення російського парламенту про дозвіл президенту РФ використовувати російські війська на території України.

Українська делегація в Женеві також порушить питання щодо виведення російських військ з Автономної Республіки Крим та скасування юридичних рішень про анексію Криму.

Зустріч глав міністерств закордонних справ України, Росії, ЄС та США має відбутися у Женеві 17 квітня.

Українська правда, 5 канал, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування