Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов вважає, що депутати мають право на сепаратистські заяви

Вівторок, 11 лютого 2014, 12:25

Кримський прем'єр Анатолій Могильов вважає, що заяви та висловлювання президії кримського парламенту перебувають в рамках правового поля України.

Про це він сказав на прес-конференції в Сімферополі у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таким чином він прокоментував початок розслідування Службою безпеки підготовки посягання на цілісність країни на підставі заяви депутата від "Батьківщини" Івана Стойка.

"Президія Верховної Ради Автономної республіки Крим та Верховна Рада Криму - це представницький орган, в який обрані депутати. Вони висловлюють думки і думки великої кількості кримчан", - заявив Могильов.

"Вони, як депутати, мають право висловлювати свою точку зору з тих чи інших питань, і робити заяви з тих чи інших питань", - сказав кримський прем'єр.

"Я так вважаю, що ті заяви та висловлювання, які вони говорять, вони багато в чому відповідають сподіванням тих осіб, які обрали їх до парламенту Криму, тому такі їхні висловлювання цілком припустимі", - додав він.

Могильов зазначив, що вважає всі заяви, з якими раніше виступала президія кримського парламенту, і сам парламент, знаходяться в рамках правового поля України.

А єдине рішення президії Верховної Ради Криму, яким була заборонена діяльність на території Криму ВО "Свобода", було опротестовано прокуратурою Криму, в результаті чого до президії Верховної Ради Криму вніс зміни до даного рішення.

"Депутатський корпус має право висловлювати свою думку", - заявив Могильов, кажучи про висловлювання кримських депутатів 4 лютого на засіданні президії Верховної Ради Криму.

Як відомо, на президії кримського парламенту було піднято питання про підготовку документів щодо створення робочої групи по внесенню змін до Конституції АР Крим та проведення загальнокримського опитування про статус Криму, а також про можливе звернення до Росії про "захист".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...