Західні облради та Київ проігнорували форум в Криму

Середа, 12 лютого 2014, 14:53

Одразу вісім областей України та Київ відмовилися від участі у Всеукраїнському форумі обласних рад та Верховної Ради Криму, що відбувся у середу в Лівадійському палаці в Ялті.

Про це повідомили в прес-службі парламенту Криму.

У форумі взяли участь делегації Верховної Ради АРК, Київської, Луганської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Херсонської, Харківської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Хмельницької, Чернігівської, Черкаської обласних рад та Севастополя.

Всього представлено 18 регіонів України.

Натомість відмовилися від участі у форумі Київська міськрада та ще 8 обласних рад: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька і Вінницька.

Прем'єр Криму Анатолій Могильов звинуватив їх у незацікавленості у вирішенні політичної кризи в країні, повідомляє сайт Ради міністрів Криму.

"Це говорить про те, що ці люди не зацікавлені у вирішенні політичного конфлікту. Будь-яка суперечка вирішується тільки в діалозі, знаходячи компроміси, тільки це дозволить безконфліктно вирішити питання", - сказав Анатолій Могильов.

Він наголосив, що якщо ситуація в країні розвиватиметься нелегітимним шляхом, "регіони повинні будуть дати адекватну оцінку цим подіям, приймати більш жорсткі рішення щодо встановлення конституційного порядку в країні".

За результатами роботи форуму було прийнято заяву.

"Наше загальна думка: вихід з процесу громадського розпаду, що виник у ці кілька місяців і поглиблюється з кожним днем, вимагає як миттєвих конкретних дій, так і негайного формування стратегії суспільної перебудови в Україні", - йдеться у ній.

Для цього, на думку місцевих представників, необхідна "децентралізація влади", тобто "перерозподіл владних повноважень між державними органами управління і представницькими органами територіальних громад".

Також учасники форуму вимагають " безумовного виконання угод з врегулювання конфліктної ситуації в Україні, досягнутих на цей момент і оформлених в законодавчому порядку".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування