Коряк, причетний до розгону Майдану, може повернутися на службу

Четвер, 13 лютого 2014, 10:50

Валерій Коряк, з якого за грудневим законом "про амністію" зняли звинувачення за розгін Майдану в Києві, може повернутися до виконання обов'язків начальника ГУ МВС у Києві.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на прес-службу МВС.

"Він зараз перебуває у відпустці", - повідомив представник прес-служби, зазначили, що Коряк тепер "має всі законні підстави повернутися до роботи".

"Він тепер сам прийме рішення", - підкреслили в міліції.

У середу стало відомо, що справи проти Олександра Попова, Володимира Сівковича та інших щодо розгону студентів 30 листопада закриті згідно з законом про амністію.

У грудні тодішній прем'єр Микола Азаров заявив що Коряка нібито відправили у відставку. Однак сам міліціонер пізніше і далі називав себе керівником столичної міліції, хоча і був відсторонений від виконання обов'язків. В той же час він стверджував, що сам подавав заяву про відставку.

В.о. голови МВС Віталій Захарченко нещодавно заявляв: "Відповідальність за проведення цих заходів (розгону 30 листопада) узяв на себе начальник міліції Києва Валерій Коряк… За нормативними документами усіма операціями у столиці керує винятково начальник ГУМВС. Він самостійно приймає рішення, ні з ким не погоджуючи". 

Він також зазначав, що рішення про звільнення відсторонених Коряка та його заступника Петра Федчука, про позбавлення їх звання можна буде ухвалювати "після рішення суду".

Захарченко також стверджував, що "прямих команд" застосувати силу на Майдані 30 листопада ніхто не давав, і що там були не студенти, а люди з "Правого сектору", які спровокували працівників МВС, які нібито хотіли просто відтіснити людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування