Аваков: До ранку Майдан переобладнає Грушевського, звільнить КМДА та 4 ОДА

Субота, 15 лютого 2014, 21:45

До ранку активісти Євромайдану звільнять приміщення КМДА та ще чотирьох ОДА по всій Україні, і переобладнає барикади на вул.Грушевського, забезчуючи там проїзд транспорту.

Про це заявив кореспонденту Української правди нардеп від Батьківщини Арсен Аваков.

"В законі про амністію вказано, що треба звільнити усі вулиці, окрім тих, на яких відбувається мирний протест. Під розблокуванням малося на увазі відновлення транспортного руху", - зазначив він.

Також Аваков уточнив: в законі вказано, що територія Майдану на вул.Хрещатик є територією мирного протесту.

"Єдина вулиця, яку нам необхідно звільнити – вул. Грушевського. Отже до ранку на вул. Грушевського з'явиться шлагбаум та проїзд. Ми там створимо КПП, через яке буде можливе відновлення руху транспорту. Першим через КПП проїде машина з одним з послів ЄС в Україні та одним з народних депутатів", - повідомив Аваков.

За його словами, будуть звільнені під'їзди до стадіону Динамо, де пізніше (20 лютого) буде проходити футбольний матч.

"Це вже узгоджено", - підкреслив нардеп.

Також Аваков заявив: до ранку буде звільнено будівлю КМДА.

"Зранку через міжнародних посередників, а саме – представника посольства Швейцарії як країни, що очолює ОБСЄ – буде передано владі. Біля КМДА буде збережено пікет, а у самій будівлі не буде жодного міліціонера чи співробітника "Беркуту", - додав Аваков.

Протягом ночі також будуть звільнені 4 обласних держадміністрації: Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська та Чернівецька.

"Полтавську ОДА вже звільнено", -  додав Аваков.

Як відомо, раніше 15 лютого на вул.Грушевського у Києві почали частково демонтувати барикади для забезпечення проїзду в напрямку Паркової алеї та в напарямку урядового кварталу.  

Разом з тим у Самообороні Майдану заявили, що "барикаду не розбирають, вона навпаки укріплюється". 

17 лютого - кінцевий термін виконання умов, за яких буде звільнено від кримінальної відповідальності учасників акції.

Раніше прокурор Києва Микола Бескишкий заявив, що обов'язковою умовою амністії заарештованих протестувальників є звільнення будівлі КМДА.  При цьому вулиці які необхідно звільнити від барикад і забезпечити проїзд транспорту: Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності.

У ГО Майдан заявили, що заяви прокурора "суперечать самому закону і зривають мирний шлях врегулювання кризи в Україні".

Джерело відео - Радіо Свобода

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування