НА ГРУШЕВСЬКОГО РОЗБИРАЮТЬ БАРИКАДИ

Субота, 15 лютого 2014, 20:09

На вул.Грушевського у Києві активісти Майдану частково розбирають барикади для забезпечення проїзду в напрямку Паркової алеї та в напарямку урядового кварталу. 

Про це повідомили в ефірі 5 каналу.

Барикади частково демонтують посередині, розгрібаючи ковшами бульдозерів проїзд завширшки 4 метри.

Активісти зазначають, що таким чином вони виконують домовленості з владою про гарантування проїзду транспорту вулицями міста.

Мішки, з яких складалися барикади, нікуди не вивозять, а просто розгортають в різні боки, укріплюючи бокові барикади. Разом з тим учасники Майдану очікують підвозу піску, його розфасують у мішки, якими також укріплюватимуть бокові барикади.

"У разі потреби, якщо влада не виконає свої обіцянки, цими мішками закладуть "дірки", що утворилися у старих бариках, створивши нові", - зазначено у повідомленні.

 
 
 


"Буде організовано можливість проїзду для авто та споруджено КПП, як на всіх інших барикадах. Транспортне сполучення може бути відновлене, коли Внутрішні війська звільнять Грушевського зі свого боку", - зазначив представинк Самооборони Андрій Левус.Разом з тим у Самообороні Майдану заявили, що "барикаду не розбирають, вона навпаки укріплюється". 

 

Як відомо,  12 лютого прокурор Києва Микола Бескишкий заявив, що обов'язковою умовою амністії заарештованих протестувальників є звільнення будівлі КМДА. 

Щодо вулиць, які необхідно звільнити від барикад і забезпечити проїзд транспорту, то це: Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності.

Прокурор нагадав, що 17 лютого - кінцевий термін виконання умов, за яких буде звільнено від кримінальної відповідальності учасників акції.

У свою чергу у ГО Майдан заявили, що заяви прокурора "суперечать самому закону і зривають мирний шлях врегулювання кризи в Україні".

Разом з тим лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Рада ВО "Майдан" ухвалила рішення щодо подальшого перебування на Майдані.

"Ми залишаємося в приміщенні Будинку профспілок, Українського дому, в Жовтневому палаці. Ми залишаємося на Майдані", -  заявив Яценюк.

Нардеп  від Батьківщини Сергій Соболєв заявив, що опозиція готова звільнити вулицю Грушевського й будівлю Київради.  Соболєв наголосив, що рішення щодо компромісу було прийнято Майданом колективно.

Джерело відео - Володимир Тищенко

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News