Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

КМДА вночі знову намагалися захопити

Понеділок, 17 лютого 2014, 03:59

Члени рухів КУПР, Нарнія, Вікінги та інші активісти вночі спробували зайняти будівлю КМДА. Цьому завадили сили самооборони Майдану і "Свобода".

О 00.30, як повідомляє кореспондент ЛігаБізнесІнформ, більшість прихильників повернення будівлі КМДА Майдану, які протягом дня стояли біля будівлі, увійшли до приміщення адміністрації.

Серед тих, хто пройшов всередину - представники Чорного комітету, Соціал-національної асамблеї, організацій "Патріот України", ОУН, "Вікінги", "Нарнія", КУПР. УНА -УНСО офіційно участі не бере. Керівництво "Правого сектора" захоплення КМДА теж не підтримало.

Біля входу до будівлі були чутні крики: " Помремо, але не дамо вам увійти". Депутати "Свободи", що прибули на місце, інтерпретували події так: "Людям ніде спати, прийшли в КМДА". Проте люди, які намагалися увійти до КГГА, говорили, що їх просто випхали з приміщення, де вони довгий час жили, безе попередження.

Близько першої години ночі до будівлі увійшли представники "Свободи", щоб переконати покинути його тих, хто прорвався всередину. Серед свободівців - віце -спікер Руслан Кошулинський, депутати Юрій Михальчишин, Олексій Кайда, Ігор Швайка, Андрій Іллєнко, Ігор Сабій.

Група, що зайшла у КМДА, спробувала зупинити депутатів та їх супровід на пропускному пункті. При цьому обидві сторони були з битами.

Близько пів на третю ранку нові сили протестуючих спробували увійти до будівлі, але їх не пустили бійці "Свободи".

Станом на 3 ранку будівля фактично перейшла під контроль "Свободи", однак ніхто нікого з будівлі не виганяв. Активного протистояння не було.

Прихильники "за" і "проти" звільнення будівлі розділилися на групи і весело спілкувалися один з одним. Депутати "Свободи" звернулися до глави КУПР Сергія Мельниченка, який теж серед тих, хто зайняв будівлю: " Хлопці, ну давайте вже, виходьте звідси, скільки можна".

Нагадаємо, 16 лютого протестувальники звільнили будівлю КМДА, кілька облдержадміністрацій і частина проїзду на вулиці Грушевського. У відповідь влада "запустила" закон про амністію, пообіцявши протягом місяця закрити всі кримінальні справи.

У неділю вранці опозиція передала владі будівлю КМДА. Відразу після цього в будівлі з'явилися мародери, які влаштували погроми.

Після заяви опозиції, що вони не мають відношення до мародерів, до будівлі направили співробітників МВС. Пізніше в міліції заявили, що міліціонерів побили.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування