Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вбиває шанс на мирне вирішення конфлікту - екс-посол США

Вівторок, 18 лютого 2014, 19:58

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер вважає, що Віктор Янукович знищує шанс на мирне врегулювання кризи.

Про це він написав у Twitter.

"Атака міліції на Майдан цього вечора є кричущою. Янукович вбиває будь-який шанс на діалог щодо мирного вирішення кризи в Україні", - йдеться в його пості.

Скріншот поста Стівен Пайфера 

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що ЄС застосує санкції до українських чиновників, відповідальних за штурм Майдану.

"ЄС не вагатиметься стосовно введення заходів проти інтересів осіб, пов'язаних з репресіями і насильством в Україні", - написав він у Twitter.

Cкріншот поста Більдта 

Пайфер різко прокоментував цю заяву. 

"ЄС має визначитися з санкціями та застосувати їх зараз же. Очікування може привести до того, що Захід втратить будь-яку здатність впливати на ситуацію", - йдеться у його дописі у соцмережі.

Більдт також висловив стурбованість ситуацією з 5 каналом в Україні.

"Здається режим припинив роботу незалежного 5 каналу в Україні. Його репресії та застосування насилля є неприйнятними", - додав він.

Як відомо, представники західних країн та міжнародних організацій закликали до припинення кровопролиття. Зокрема, з відповідною заявою виступили в ОБСЄ.

"Я був прикро вражений і засмучений відновленням насильства і кровопролиття на вулицях Києва. Ця ситуація викликає глибоку занепокоєність", - йдеться у зверненні діючого голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхалтера.

Буркхальтер закликав владу та опозицію повернутися до діалогу.

"Усі сторони мають визнати, що політичні переговори є єдиним шляхом вирішення кризи", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: