Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєв: У шпиталі будинку Профспілок могли загинути десятки людей

Середа, 19 лютого 2014, 17:40

У Будинку Профспілок  через пожежу минулої ночі могли  загинути десятки людей.

Про це Українській правді повідомив депутат від Батьківщини Сергій Соболєв.

"У нас на першому поверсі був госпіталь, де лежало близько ста осіб, які були в дуже важкому стані. І це підтвердять наші медики", - зазначив він.

"Станом на зараз там взагалі когось знайти неможливо", - додав Соболєв.

"Ми не могли нікого вивести, бо будинок горів з першого і з дев'ятого поверхів одночасно. Тобто останній і перший поверхи були підпалені фактично спецназом Беркуту однозодночасно, тому ми не можемо там нікого ні упізнати, ні знайти", - пояснив депутат.

Він підкреслив, що звичайно, з будинку виводили людей "пробували щось робили, люди вискакували, хто як міг і у чому був".

"Будинок знаходиться у жахливому стані, в ньому прогоріли і обвалені поверхи, де не можна нічого знайти взагалі", – додав він.

"Так от факт евакуації людей не може зараз підтвердити жодна людина, бо це займання відбулося одночасно з першого і останнього поверху", - зазначив він.

"Тому, коли я сьогодні чую повідомлення від МНС, що всім відійти від будинку на безпечну відстань, бо там міжповерхові перекриття провалилися, і він може рухнути в будь-який момент, а після цього повідомлення від МНС і міліції про те, що вони там не знайшли жодного обгорілого трупа, у мене на це питання – а вони були там?" – обурився він.

На прохання, чи може він оцінити, скільки людей могли загнути, він сказав: "Не можу, я називаю лише 100 людей, які були в госпіталі у важкому стані, та кількість людей яка взагалі там знаходилась – її зовсім важко оцінити".

У свою чергу МНС заявило, що вони евакуювали 41 людину з Будинку Профспілок. "На дослідженій територій будівлі постраждалих і жертв немає".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування