Макеєнко відмовився відновлювати роботу метрополітену

Четвер, 20 лютого 2014, 08:07

Київська міська влада не збирається запускати в роботу метрополітен.

Це випливає з повідомлення на офіційному сайті КМДА.

"20 лютого у зв’язку із загрозою терористичних актів робота київського метрополітену залишається призупиненою. Наземний транспорт столиці працює в посиленому режимі", - сказано в повідомленні.

Як повідомив пізніше депутат Київради Олексій Давиденко, 20 лютого відбулася екстрена нарада за участю керівництва Києва, депутатів та представників громадського сектору, на якій Володимиру Макеєнку "нагадали про кримінальну відповідальність за незаконні дії та незаконні накази".

"Саме тому влада Києва вирішила відкрити більшість станцій, окрім центральних: метро Хрещатик, Майдан Незалежності, Театральна, Університет залишаться закритими. Ще хотіли обмежити роботу на метро Вокзальна, КПІ, Поштова, Контрактова та Кловський спуск однак остаточного рішення по цим зупинками ще не прийнято", - зазначив Давиденко.

Однак згодом прес-служба КМДА розповсюдила заяву Володимира Макеєнка про те, що робота столичного метрополітену наразі не може бути відновлена.

"Ще раз наголошую на тому, що припинення роботи київського метрополітену є вимушеним заходом за зверненням СБУ у зв’язку з масовими повідомленнями до різних органів влади про можливі терористичні акти, мінування, перевезення горючих матеріалів. Крім того, отримано низку звернень від киян про перебування у метрополітені людей із підозрілою зовнішністю", - заявив глава КМДА.

"Ми не можемо не зважати на рівень загроз та вимоги безпеки метрополітену, навіть враховуючи необхідність киян користуватися підземкою", - додав Макеєнко.

Також він звернувся до мешканців Києва з проханням "планувати поїздки з використанням винятково наземного громадського транспорту".

Як відомо, о 10:00 активісти Майдану пікетували головний офіс Київського метрополітену біля станції "Політехнічний інститут", вимагаючи відновити роботу важливої транспортної артерії столиці.

КМДА ухвалила рішення припинити роботу метро 18 лютого, мотивуючи рішення загрозою теракту.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування