ЄВРОПЕЙСЬКІ МІНІСТРИ ВИЙШЛИ ВІД ЯНУКОВИЧА ПОХМУРИМИ

Четвер, 20 лютого 2014, 15:56

Міністри закордонних справ Німеччини, Франції й Польщі вийшли після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем із похмурими обличчями.

"Міністри вийшли з АП від Януковича з похмурими обличчями. Відмовилися від запланованої зустрічі з пресою", - зазначає журналіст "Української правди".

Як відомо, зустріч європейських міністрів та Януковича тривала майже 6 годин і президент України переривав її для телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним. 

Перед тим верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики й політики безпеки, віце-президент Єврокомісії Кетрін Ештон двічі спілкувалася з міністрами закордонних справ Польщі, Німеччини й Франції, поки вони вели розмову з Януковичем.

Ці міністри мали вилетіти до Брюсселю на позачергове засідання Ради ЄС у Брюсселі, присвячене українському питанню, але вони вже не встигають

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", перед початком цього засідання Ештон повідомила: "Я говорила з ними (трьома міністрами, спрямованими до Києва) двічі за останні кілька годин, і я буду доповідати про це Раді".

Ештон повторила позицію ЄС відносно необхідності припинити насилля в Україні.

На засіданні Ради ЄС міністри планують обговорити "усі можливі дії", зокрема й санкції для українських можновладців.

Верховний представник наполягає на необхідності проведення діалогу, просування конституційної реформи, забезпечення проведення вільних виборів в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...