Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глави МЗС ЄС екстрено збираються приймати санкції для українських верхів

Четвер, 20 лютого 2014, 15:19

У Брюсселі на засіданні Ради міністрів ЄС зібралися міністри закордонних справ Євросоюзу, аби обговорити ситуацію в Україні.

Там ще чекають на Радослава Сікорського з Польщі та Франка-Вальтера Штайнмаєра з Німеччини, повідомляє журналіст "Громадського ТБ" Наталя Гуменюк. 

Зустріч у Брюсселі мала початися о 15:00. Перед засіданням міністри розповіли журналістам про наміри приймати санкції у зв’язку з ситуацією в Україні.

Міністр закордонних справ Великої Британії Уїльям Хейг під час засідання Ради Міністрів ЄС заявив: "Те, що відбувається, неприйнятно. Резонне думка по всьому світу, що українська влада несе відповідальність".

"Ми в Лондоні говорили з українським послом. Неправильно виставляти демонстрантів радикалами, вони шукають кращого життя", - сказав він.

"Міжнародна відповідь за останні дні: санкції проти відповідальних. Так, важливо зупинити насильство, з усіх боків, але саме влада має нести відповідальність. Вона цього не робить, а навпаки дозволяє подальше використання зброї", - додав Хейг.

Міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегаард заявив, що міністри зібрались, аби розглянути і ухвалити санкцій щодо відповідальних за насильство.

"Йдеться про заборону в'їзду. Ми визначимо конкретних людей. Однак ми бачимо, що ситуація розвивається, тому рішення будуть модифікуватися", - сказав Лідегаард.

Голова МЗС Швеції Карл Більд заявив: "Ми чекаємо на результат перемовин у Києві. Це найжахливіше, що могло статися, але ми розуміємо, що може бути і гірше".

Віце-премєр міністр Бельгії Дідьє Райндерз заявив: "звісно санкції", але також примус до діалогу, поки його європейські колеги спілкуються з Януковичем, "щоб терміново зупинити насильство.

Як відомо, близько 4 годин триває зустріч президента Віктора Януковича з міністрами закордонних справ Німеччини, Франції, Польщі у Києві. Міністри мали вилетіти ще в 12:30 Брюссель, але досі на зустрічі з президентом.

Також відомо, що європейські політики спілкувалися з президентом Росії Володимиром Путіним та міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування