СБУ: Деякі політики вже домовляються з іноземцями про поділ країни

П'ятниця, 21 лютого 2014, 16:15

Служба безпеки України погрожує жорстко припиняти посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це йдеться у заяві СБУ, оприлюдненій в п'ятницю

Як повідомили у відомстві, окремі "політики, представники органів місцевого самоврядування, лідерів громадських об’єднань, радикально налаштованих осіб" можуть сприяти ескалації конфлікту, а також "поширенню автономістських і сепаратистських настроїв серед населення",

Це "може призвести до припинення існування нашої держави як унітарної та втрати нею державного суверенітету", - побоюються в СБУ.

Спецслужбам нібито вже відомо про переговори стосовно поділу україни.

"Окремі депутати різних рівнів розпочали вести сепаратні переговори з представниками іноземних держав. Вже відкрито відбуваються консультації про можливий розділ країни на декілька частин у порушення порядку, встановленого Конституцією України", - заявили в СБУ.

Відповідно, у Службі безпеки заявлили, що вживатимуть жорстких заходів "з припинення посягань на територіальну цілісність і недоторканність України та притягнення причетних до такої діяльності осіб до кримінальної відповідальності".

Як відомо на початку лютого керівники Верховної Ради АР Крим ініціювали внесення змін до Конституції автономії і доручили опрацювати питання про можливе звернення "за захистом" до Росії.

21 лютого, однак, коли це питання мала розглядати Рада Криму, відбулося лише засідання фракції "Регіони Криму", на якій, як заявив віце-прем'єр уряду Криму Рустам Теміргалієв, не обговорювалося питань, пов'язаних з відділенням Криму від України.

Крім того, ряд політиків, зокрема члени ПР, заявляли, що для розв'язання конфлікту в Україні необхідна її федералізація.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування