Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сумщина залишилась без губернатора, Ялта і Ужгород - без мерів

Понеділок, 24 лютого 2014, 13:58

Голова Сумської облдержадміністрації Ігор Яговдик йде у відставку, також свої пости залишають мери Ялти і Ужгорода Сергій Ілаш і Віктор Погорєлов.

Про відставку Яговдика офіційно повідомляється на сайті адміністрації.

"Повністю усвідомлюючи той факт, що  сьогодні ситуація в регіоні залишається напруженою, провладна партія втратила довіру людей, а Президент самоусунувся від виконання своїх обов’язків (...) з метою збереження миру, спокою та громадського порядку  на Сумщині прошу звільнити мене з посади голови Сумської  облдержадміністрації за згодою сторін", - йдеться у зверенні Яговдика.

Також повідомляється про те, що свої повноваження продовжують складати мери міст. Зокрема відповідну заяву написав ялтинський міський голова Сергій Ілаш.

"Роблю заяву про складання повноважень, щоб не допустити в Ялті терору, щоб зберегти пам'ятники, будівлі місцевих органів влади, не зіштовхнути два табори", - сказав Ілаш під час виступу на сесії міськради.

Ілаш запевнив, що бачить силу в згуртованій країні. "Крим - це частка України, Ялта - частка Криму, і ми маємо залишитися разом", - наголосив він.

Він також звернувся до ялтинців не допустити переслідування членів Партії регіонів. 

Раніше повідомлялося, що у відставку подав голова севастопольської міської державної адміністрації Володимир Яцуба (Партія регіонів).

Крім того, Ужгородська міська рада на сесії в понеділок звільнив мера-регіонала Віктора Погорєлова (Партія регіонів).

Це рішення на позачерговій сесії проголосував 41 депутат (всього в міськраді - 60 депутатів). Таким чином депутати висловили недовіру меру і відправили його у відставку.

Українська правда, Інтерфакс-Україна, Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування