У Держдумі спростовують прискорену видачу паспортів РФ в Криму

Вівторок, 25 лютого 2014, 09:24

У російській Держдумі поки спростовують інформацію про прискорену видачу паспортів Росії в Криму.

Про це розповів голова комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків із співвітчизниками Леонід Слуцький, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Депутат звернув увагу, що це "питання занадто тонкої матерії, яке вимагає як особливої ​​опрацювання, так і спеціального рішення керівництва країни".

При цьому Слуцький зазначає, "Ми не кинемо в умовах цієї цивілізаційної сутички наших братів в Україні і понад мільйон наших співвітчизників, які опиняються в скрутному становищі з огляду на різке майбутнього колапсу російськомовного простору".

"Але комплекс адекватних заходів буде розроблено найближчим часом, зараз про це говорити передчасно", - додав він.

Разом з тим, зазначив він, постановка питання в проекті закону депутата Іллі Дроздова (ЛДПР), який був внесений напередодні в Держдуму і стосувався спрощеного отримання громадянства РФ, "заслуговує на увагу".

"Ми потребуємо робочих рук наших українських братів, їхнього приїзду в Росію", - вважає парламентарій.

Але, попередив він, "підходити до таких процесів, які можуть бути надзвичайно різко сприйняті, в тому числі в Києві, необдумано ми теж не повинні".

"Україна, як порохова бочка, і будь-які провокації можуть призвести до кровопролиття. Ми повинні надзвичайно відповідально до кожного рішення", - уклав він.

Російські депутати, за словами Слуцького, знаходяться в Криму з візитом у відповідь на нещодавній приїзд делегації Верховної Ради Криму до Москви.

"Головна мета - показати нашими співвітчизникам, що ми разом з ними", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування