Захист "в'язня Грушевського" каже, що з новим генпрокурором нічого не змінилося

Вівторок, 25 лютого 2014, 15:56

Захист "в'язня Грушевського" Віталія Маліборського заявляє, що прокуратура на чолі зі "свободівцем" Олегом Махніцьким вимагала від суду залишити під арештом активіста.

"Прокуратура під керівництвом Махніцького в особі прокурора Удовиченко вимагає від суду залишити під арештом Віталія Маліборського, в'язня Грушевського", - повідомили з оточення Маліборського.

Прокурор заперечує щодо застосування до Малібрського закону "про заручників", яким Маліборський звільняється від кримінальної відповідальності за нереабілітуючими обставинами.

25 лютого Оболонський райсуд Києва розглядав клопотання прокуратури про звільнення від кримінальної відповідальності за так званим законом "про амністію" (у народі – "про заручників") Маліборського, звинуваченого за участь у протистоянні на Грушевського.

Маліборський заперечував проти закриття справи в такому порядку, адже у справі фігурує формулювання "за скоєні злочини".

Він вимагає повного розслідування та публічного судового слухання для того, щоб притягнути до відповідальності слідчих МВС та прокурорів, які фальсифікували "докази" проти нього, та суддів, які завідомо неправосудними рішеннями арештовували його.

Адвокат Олександр Башук заявив клопотання про скасування запобіжного заходу (арешт), обраного щодо Маліборського суддею цього ж суду Коротковою О.С. 

За словами захисту, "прокуратура Олега Махніцького" в особі прокурора Удовиченко Л. Ю. вимагала в суду залишити Маліборського під вартою.

"Отже, в прокуратурі нічого не змінилось ні в методах, ні в оцінці подій антикримінальної революції", - заявляє адвокат Башук. 

Прокурор Удовиченко
Прокурор Удовиченко

Втім, суд цього разу погодився з позицією Маліборського та задовольнив клопотання його захисника.

У понеділок Оболонський суд відмовив прокуратурі у клопотанні про закриття справи проти активіста Василя Слівінського на підставі закону "про амністію", "справа буде розслідуватись в загальному порядку". Слівінському було скасовано запобіжний захід.

А Маліборському засідання тоді перенесли, бо робочий день у суду закінчився. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...