Активісти Майдану продовжують залишатися під підозрою масових заворушень

Понеділок, 24 лютого 2014, 23:29

Оболонський суд в понеділок відмовив прокуратурі у клопотанні про закриття справи проти активіста  Василя Слівінського на підставі закону про амністію, який протиснув Янукович.

Про таке рішення судді Оробець "Українській правді" повідомив адвокат Слівінського Олександр Башук.

"По Слівінському відмовлено прокуратурі в задоволенні клопотання про звільнення від кримінального провадження, і справа буде розслідуватись в загальному порядку",- повідомив він.

Слівінському було скасовано будь-який запобіжний захід.

Іншому активісту Маліборському перенесли засідання суду, бо в суді заявили, що робочий день закінчився. Раніше, коли і Слівінському і Маліборському обирали запобіжний захід, суд працював до 4 години ранку.

Суд у справі Маліборського відбудеться у вівторок о 10:30.

Раніше прокуратура подала клопотання, згідно з яким просила суд закрити справу у зв’язку з законом про амністію, який протиснув Янукович.

Однак сторона захисту була не згодна з такою позицією, оскільки наполягає на невинуватості Слівінського та Маліборського.

А у клопотанні прокуратури, поданому ще за головування Віктора Пшонки без суду зазначалося, що нібито слідством встановлено, що Маліборський прибув на Грушевського з метою "вчинення насильства... над  працівниками правоохоронних органів  та внутрішніх військ МВС шляхом нападу та киданням каміння у бік працівників  органів внутрішніх справ".

Крім того, було зазначено що він був затриманий працівниками міліції, в ході "протиправних дій міліції та іншим особам завдано побої та тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості" .

У п’ятницю Верховна Рада проголосувала закон  про недопущення переслідувань затриманих учасників масових акцій протесту.

Згідно із законом, від відповідальності звільняються не лише ті, хто уже був затриманий, а й ті, проти кого такі справи можуть бути відкриті.

Закон також звільняє від адмінвідповідальності усіх осіб, яким виписані штрафи та забрані права, у тому числі, автомайданівців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування