Татари розійшлися створювати самооборону, щоб захищати Крим

Середа, 26 лютого 2014, 15:13

Учасники акції протесту під стінами кримської Верховної Ради розійшлися по домівках, але обіцяють створювати загони самооборони для захисту від провокацій і насильства.

До цього закликав глава Меджлісу Рефат Чубаров, виступаючи під стінами парламенту.

Активістів закликають об'єднуватися з росіянами, українцями і людьми інших національностей, щоб не допустити провокацій і захистити церкви, мечеті, синагоги і всі важливі об'єкти.

"Коли повернетеся додому, йдіть до своїх сусідів, росіян, українців, людей інших національностей... Просіть загони самооборони, разом охороняйте церкви і мечеті, разом дивіться за кладовищами, разом облаштовуйте школи", - закликав Чубаров.

Чубаров, разом з учасниками багатотисячної акції, скандували "Крим - Україна!" і "Банду геть!"

Проросійських мітингувальників повністю витіснили з території Верховної Ради. Але час від часу виникають незначні зіткнення.

Деякі мітингувальники з боку козаків використовували газові балончики.

Сам парламент автономії так і не зміг відкрити своє скликане на середу засідання, оскільки не зміг зібрати кворум, і переніс відкриття.

Після зіткнень біля Верховної Ради виявили труп невідомого чоловіка без ознак тілесних ушкоджень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Медики називають попередню причину смерті - гострий серцевий напад.

"За попередньою інформацією медиків, причиною смерті став гострий серцевий напад. Особа встановлюється", - повідомляє прес-служба МОЗ Криму.

Водночас севастопольський прокурор міста Ігор Пілат пішов у відставку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування