Суд відпустив ще двох автомайданівців під домашній арешт

Середа, 5 лютого 2014, 18:00

Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід для двох затриманих активістів автомайданівців Андрія Ленця і Нестора Дидика.

Як повідомляє Евромайдан SOS, їх відпустили з СІЗО під домашній арешт з 20:00 до 7:00

Ленця в залі суду не було - він перебуває у лікарні (має численні травми, забої, сім розсічень голови, 30 швів, вибито 5 зубів, зламана щелепа). Захист заявив, що протоколи допиту свідків не підтверджують вчинення злочину Ленцем. Підозра грунтується на 1 рапорті, протоколі огляду місця події та 8 свідченнях беркутівців

Активісти підкреслюють, що ці твердження не містять жодного твердження, що Ленець вчиняв протиправні дії і є майже ідентичними. Адвокат Ленця стверджує, що таким чином правоохоронці намагаються прикрити свої посадові злочини.

Андрій Ленець, фото зроблене 24 січня в Оболонському суді (джерело: Facebook Евромайдан SOS) 

Дидик під час затримання також отримав численні травми, але наразі він перебуває в СІЗО. До його справи долучені клопотання двох нардепів про взяття на поруки.

Захист наголошує, що ухвала суду першої інстанції виносилася з процесуальними порушеннями, а прокуратура не надала жодного доказу того, що Дидик вчинив якийсь злочин.

Ленець та Дидик були затримані 23 січня. Тієї ночі "Беркут" і тітушки влаштували "полювання" на автомайданівців. Активісти були пасажирами жовтого автобусу, на який о 5.30 ранку 23 січня на перетині вулиці Грушевського та Кріпосного провулку напав Беркут. Усіх пасажирів та водія жорстоко побили та затримали, їм інкримінують ч.3 ст.296 КК (хуліганство, пов’язане із опором представникові влади).

Попереднє рішення щодо запобіжного заходу для цих двох активістів (2 місяця в СІЗО) Оболонський райсуд Києва виніс вночі з 24 на 25 січня.

Раніше суд відпустив під домашній арешт Олександра Кравцова, який також був затриманий того ранку. Згідно з рішенням суду, він муситиме сидіти вдома з 20:00 до 7:00.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування