В міліції вважають вибух на Майдані наслідком недбалого зберігання зброї

П'ятниця, 7 лютого 2014, 09:24

За фактом вибуху в Будинку профспілок у четвер міліція відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомив в.о. начальника МВС Києва Валерій Мазан.

За його словами, провадження відкрито за ст. 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

Як відомо, в четвер на Майдані у Будинку профспілок стався вибух, внаслідок якого постраждали 2 людини. У Штабі національного спротиву стверджують, що вибухівка надійшла у коробці з написом "ліки" і здетонувала, коли коробку відкрили.

Одному активісту, Роману Дзвінському, відірвало пальці, лікарі видалили йому частину кисті. Інший постраждалий, 15-тирічний Назар Держило, втратив око, йому намагаються врятувати йому зір.

Раніше в МВС вже заявляли, що на Майдані є вогнепальна зброя, активісти ці звинувачення відкидали, називаючи їх провокацією.

У своїй заяві, оприлюдненій в четвер, в міліції обурилися недовіру майданівців, які не пустили її співробітників в Будинок профспілок. Однак відсутність матеріалів з місця події не завадила силовикам розкритикували версію протестувальників про підкинуту вибухівку.

"Міністерство внутрішніх справ непокоїть той факт, що навіть після останніх подій, пов’язаних з нібито викраденням активістів так званих "євромайдану" та "автомайдану", затриманням окремих озброєних громадян, погромів у центрі столиці та побиття людей  учасники масових безладів продовжують звинувачувати представників влади у здійсненні провокацій", - йдеться в заяві.

У міліції вважають, що на п'ятий поверх Будинку профспілок, де, за їх даними, трапився вибух, мали доступ "виключно самі учасники праворадикальної організації (Правого сектору)" яка там базується, і дивуються, чому коробку з ліками понесли саме туди, а не в медпункт.

"Ще одне питання – своєрідна періодичність, з якою виникають резонансні події навколо "євромайдану". Вже стає тенденцією таке явище, коли наприкінці тижня обов’язково стаються якість пригоди з учасниками масових заворушень, що дають формальний привід зібрати чергове "віче", - зазначають в МВС.

В той же час силовики вважають, що перемир'я, яке триває зараз, "у жодному разі не можна порушувати, аби не спровокувати нові масові безлади".

Українська правда, Інтерфакс-Україна, 5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування