СБУ взялася за сепаратистські заяви Криму про "звернення по захист до РФ"

Субота, 8 лютого 2014, 12:53

Служба безпеки України почала кримінальне провадження у зв'язку з підготовкою до посягання на територіальну цілісність України.

Як заявив на брифінгу начальник Головного слідчого управління СБУ Максим Ленко, провадженно розпочато на підставі заяви нардепа від Батьківщини Івана Стойка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За його заявою було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо вчинення злочину, передбаченого ст.15 і 110 КК України (підготовка до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Кримінальне провадження через Генпрокуратуру доручено розслідування цього злочину слідчому відділу управління СБУ в Автономній республіці Крим", - заявив Ленко.

Також він підкреслив, що поки що рано говорити про якісь результати розслідування, та додав, що кримінальне провадження відкрито на підставі саме заяв народного депутата.

Як відомо, раніше на президії кримського парламенту було піднято питання про підготовку документів щодо створення робочої групи по внесенню змін до Конституції АР Крим та проведення загальнокримського опитування про статус Криму, а також про можливе звернення до Росії про "захист".

У свою чергу нардеп Микола Томенко заявив, що таким чином керівництво Криму фактично почало політико-правову роботу з виходу зі складу України. У зв'язку з цим "Верховна Рада має розглянути питання про розпуск парламенту Криму", заявив Томенко.

Разом з тим у "Свободі" заявили, що члени президії Верховної Ради Криму мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності за сепаратистські заклики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...