Російський МЗС рапортує, що якісь загони самооборони відбили спробу "захопити кримський МВС"

Субота, 1 березня 2014, 10:49

Міністерство закордонних справ РФ заявляє, що в ніч на 1 березня невідомі озброєні люди, направлені з Києва, намагалися захопити МВС Криму.

Про це йдеться у повідомленні російського МЗС.

"В ніч на 1 березня невідомими озброєними людьми, спрямованими з Києва, була зроблена спроба захоплення будівлі Міністерства внутрішніх справ Автономної Республіки Крим. В результаті віроломної провокації є постраждалі", - заявляють у російському зовнішньополітичному відомстві.

"Завдяки рішучим діям загонів самооборони спробі захоплення будівлі МВС вдалося запобігти. Останнє підтверджує прагнення відомих політичних кіл у Києві дестабілізувати ситуацію на півострові", - заявляють у МЗС РФ.

При цьому у відомстві закликали до стриманості "тих, хто дає подібні накази з Києва": "Вважаємо вкрай безвідповідальним подальше нагнітання і без того напруженої обстановки в Криму".

Як відомо, раніше глава Ради міністрів АР Крим Сергій Аксьонов ухвалив рішення про тимчасове перепідпорядкування безпосередньо йому з'єднань, частин, силових структур МВС, МВО, Збройних сил, МНС, флоту, податкової, прикордонників.

За словами Аксьонова,  рішення ухвалено у зв'язку з призначенням начальником Главку кримської міліції Ігоря Авруцького, "незважаючи на домовленості, досягнуті з центральною владою про неприпустимість призначення керівників силових структур без узгодження з Верховною Радою АРК, порушенням норм Конституції АРК".

"В результаті цього призначення ... на території Криму виникли безпорядки", - підкреслив Аксьонов.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування