Московський суд "заочно арештував" лідера "Правого сектору"

Середа, 12 березня 2014, 07:49

Басманний суд Москви в середу заочно арештував лідера українського "Правого сектору" Дмитра Яроша за обвинуваченням у закликах до тероризму.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", суд задовольнив клопотання слідства, яке просило про заочне обрання для обвинувачуваного в якості запобіжний заходу утримання під варту.

За даними слідства, Ярош обвинувачується за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ і ч. 2 ст. 280 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної й екстремістської діяльності, скоєні з використанням засобів масової інформації).

Лідер українського "Правого сектору" Дмитро Ярош оголошений Росією в міжнародний розшук, йому було "заочно пред'явлено звинувачення".

У свою чергу, у прес-службі Генпрокуратури України заявляли, що підстав для затримання й видачі українського громадянина Яроша іноземній державі немає.

Яроша звинувачували в закликах до екстремістської діяльності на території Росії. Під закликами російський суд мав на увазі звернення, що з'явилося на сторінці "Правого сектору" у ВКонтакте незабаром після початку російської інтервенції в Криму, в якому Ярош нібито звертався до чеченського терориста Доку Умарову.

Повідомлення з нібито закликом Яроша до Доку Умарова було одразу видалено зі сторінки "Правого сектора" у ВКонтакте, а спікер організації заявив, що заклик з'явився після того, як був зламаний акаунт одного з адміністраторів сторінки. Відповідний пост уже не відкривається.

Однак провина Яроша для росіян "підтверджується роздруківками з сайту соцмережі", повідомляє Російське агентство правової та судової інформації

Російське слідство не змогло встановити точну дату появи заклику. Однак після нетривалих слухань суд постановив задовольнити клопотання і арештувати лідера "Правого сектора".

"Інтерфакс", УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування