Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Парубій: Україна має План "Б" в разі агресії Росії

Середа, 12 березня 2014, 12:32

Україна має План "Б" на випадок відкритої агресії з боку Росії.

Про це повідомив секретар РНБО Андрій Парубій на брифінгу в середу.

Відповідаючи на питання про те, чи розробляє РНБО план евакуації мешканців Криму у випадку початку реальних військових дій, Парубій сказав:

"Звичайно, ми маємо план "Б". Подробиць я повідомити не можу, але цей план детально розроблений і буде втілений дуже швидко. Йдеться в ньому не лише про евакуацію", - наголосив він.

Парубій додав, що українська влада володіє інформацією про концентрацію російських військ по всьому кордону з Україну. Він нагадав, що Росія раніше заявляла про проведення навчань, і що за пять днів війська мали бути відкликані з україно-російського кордону.

"Але до сьогодні ті війська не тільки не відкликані, а навпаки накопичується військовий потенціал в тих угрупуваннях на кордоні з Україною", - сказав він.

"На жаль, критична ситуація є не лише в Криму, а по всьому північно-східному кордону. І насправді частини російських військ знаходяться у кількох годинах пересування до Києва", - наголосив Парубій.

"Я не можу говорити багато, але скажу, що наші підрозділи розташовані таким чином, щоб ми могли відбити атаки з будь-якого напрямку", - наголосив Парбуій.

Він вчергове закликав світових партнерів України допомогти їй, оскільки, якщо світ не допоможе, "питання необхідності ядерного роззброєння постане дуже гостро, бо кожна держава вважатиме, що ніякі гарантії, окрім наявності ядерної зброї не  фактором стримування".

За його словами, найбільш ризикованими з точки зору сепаратизму залишають Луганськ, Донецьк і Херсон, великі сподівання противник також покладає на Одесу.

"Були спроби створити подібні до кримських бойові загони "самооборони", однак завдяки спільним діям українських силових підрозділів навіть їхні бази були локалізовані"

Він додав також, що РНБО має інформацію про те, що Росія вкладає великі кошти в групи російських агітаторів, "яким у перші дні вдалося проникнути на територію України і які тепер переїжджають з одного міста в інше, створюючи відповідну картинку для російських каналів".

За словами Парубія, загалом українській владі вдалося локалізувати сепаратистські настрої на Південному сході.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування