Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Озброєні у масках захопили банк у Києві, їх затримали

Четвер, 13 березня 2014, 10:05

У центрі Києва, на вулиці Московській, 20 озброєних чоловіків у масках увірвалися вночі у відділення Українського Бізнес Банку.

Про це УНІАН повідомили очевидці, під ранок невідомі у масках покинули будівлю після переговорів із ними представників Самооборони Майдану.

О 2:20 молодики, озброєні кийками, ножами, також помітили один автомат, увірвалися до банківського відділення. За словами очевидців, замість дверей вхід до банку був закритий листами фанери. На місці події перебувало 2 наряди міліції, озброєних автоматами Калашникова. Правоохоронці перекрили вулицю Московську.

Тим часом у приміщенні відділення банку бігали люди, які щось шукали.

Потім невідомі почали пиляти вхід у сховище з грошима. Охорона банку була заблокована на третьому поверсі будівлі. Під контролем людей у масках опинилися два поверхи.

О 2:49 нападники випустили одного з охоронців. Він розповів, що банда добре організована і озброєна пістолетами і автоматами. Охоронців роззброїли і закрили в окремому приміщенні.

О 3:10 до правоохоронців біля відділення банку прибуло підкріплення – бійці "Титану".

Невідомі в масках випустили решту охоронців – 5 осіб.

Останній зі звільнених із будівлі розповів, що перед тим, як випустити, до нього підійшов чоловік у балаклаві і сказав, що вони не збираються грабувати банк, а лише взяли його під охорону.

Крім того, невідомий повідомив охоронцю, що зброю, відібрану в охорони, вони беруть під опис і повернуть у процесі переговорів. З ким і про що вестимуться переговори, молодик не повідомив.

І в Самообороні Майдану, і в "Правому секторі" заперечили причетність своїх людей до захоплення банку.

Майже о 4-й ранку відбулися переговори представників Самооборони Майдану і чоловіків у масках. За результатами переговорів загарбники погодилися здатися і звільнити банк.

О 4:19 невідомі, що захопили банк, здали зброю, відібрану в охорони і один автомат Калашникова. До будівлі під'їхало 10 бійців спецпідрозділу "Альфа". Один із силовиків теж вступив у переговори. 

О 5:06 молодиків почали виводити з банку. Усі спортивної статури в масках, декотрі в камуфляжі. Розмовляли з російським акцентом. На виході їх обшукали і забрали зброю. Вилучено не менше чотирьох автоматів Калашникова. 

Нападників затримали, у них вилучили кілька автоматів Калашникова, карабін "Сайга" і понад два десятки пістолетів Макарова, повідомили у прес-службі Департаменту Державної служби охорони при МВС України.

Ще о 20:20 у середу надійшов сигнал, що група з 38 осіб проникла у приміщення банку у Печерському районі столиці.

"У результаті операції, яка тривала декілька годин, усі нападники були затримані, роззброєні і доставлені до одного з райуправлінь столичної міліції", - повідомили в ДСО.

У міліції зазначили, що затримані не позиціонують себе з якоюсь політичною силою.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Український Бізнес Банк (раніше АБ "Донеччина") відомий тим, що з 2003 року головою правління, президентом, а потім радником у ньому був колишній голова НБУ,  колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування