Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор з'ясовує, чому міськрада Донецька звела мітинги супротивників

П'ятниця, 14 березня 2014, 17:44

Прокурор Донецької області Микола Франтовський пообіцяв розібратися, чому Донецька міська рада дозволила проведення мітингів опонентів одночасно і на одній території.

Про це він повідомив у п'ятницю на прес-конференції в Донецьку, інформує УНІАН.

"Я дав вказівки, і сьогодні вночі став проводити перевірку – чому органи місцевого управління санкціонували два мітинги на одній території в один час", - сказав прокурор.

На зауваження журналістів про те, чому прокуратура знала про проведення цих мітингів, але не запобігла тому, що потім трапилося і привело до смерті людини, Франтовський сказав, що він лише недавно призначений на посаду:

"Я на посаді всього години, навіть не добу", - сказав прокурор, хоч 12 березня вже проводив у Донецьку свій брифінг.

При цьому Франтовський додав: "І, природно, вчора після обіду стало відомо про це (про два мітинги), надійшла така інформація, ми прагнули якимсь чином зробити, але мабуть не встигли".

Прокурор зазначив, що розбиратися прокуратура буде з міськвиконкомом, міськрадою, але поки він особисто навіть не знає, хто в структурі цього місцевого органу влади відповідає за дане питання.

"Місцеві органи управління – це міськвиконком, на території якого проходять ці мітинги. Я не можу зараз назвати посади і прізвища (відповідальних співробітників міськвиконкому), але вам завжди хочеться, щоб в цю хвилину це було. Але дайте мені розібратися і сказати, хто і де, я їх по прізвищах ще не знаю", - сказав він.

Прокурор попросив дати йому кілька днів - розібратись у ситуації.

На репліку про те, що на мітингах вже вбивають людей і треба поквапитися з вирішенням даного питання, відповів: "Знаю, що вбивають. І ми поспішаємо".

Як відомо, 13 березня в Донецьку мітинг прихильників за єдину Україну, який проходив увечері на площі ім. Леніна, завершився нападом на них агресивно налаштованих проросійських активістів.

Унаслідок сутичок, згідно з офіційними даними, одна людина загинула, 28 - звернулися за допомогою до медиків. Загинув активіст обласної парторганізації ВО "Свобода" Дмитро Чернявський.

У п'ятницю міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання чотирьох організаторів масової бійки в Донецьку.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування