Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук думає, що США його переслідують за "інакодумство"

Понеділок, 17 березня 2014, 18:14

В "Українському виборі " висловили подив щодо того, що їхнього лідера Віктора Медведчука внесли до "чорного списку" санкцій США.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у понеділок прес-службою громадського руху.

У прес-релізі зазначено, що Медведчук 10 років не займає державних посад.

"Застосування санкцій до лідера організації, яка з моменту свого створення перебувала в опозиції до режиму Януковича, відстоюючи свої погляди на вибір вектора зовнішньоекономічної інтеграції та запровадження інституту народовладдя - виглядає дивним", - йдеться у коментарі.

В "Українському виборі" вказують, що виступають за збереження територіальної цілісності та єдності, але пропонують перейти до федеративної моделі державного устрою.

У Медведчука дивуються невдоволенню Білого Дому:

"Впевнені, що введення санкцій проти представників громадянського суспільства, які не займають державні посади, не є тією практикою, яка сприяє врегулюванню ситуації в країні та розвитку демократії", - сказано в коментарі.

Координаційна рада "Українського вибору" вважає введення санкцій проти Медведчука дискримінацією за політичними мотивами.

17 березня США заявили, що вводять санкції проти політиків Росії та України у зв'язку з проведенням референдуму в Криму. У чорному списку опинився і екс-глава Адміністрації президента при Леоніді Кучмі Віктор Медведчук.

Медведчук раніше заперечував свою причетність до "плану повернення Януковича в Україну".

Як відомо, Медведчук є кумом російського президента Володимира Путіна. Путін в 2004 році хрестив доньку Медведчука Дарину.

Під час Євромайдану один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов заявляв, що до його викрадення може бути причетний Віктор Медведчук.

Після приїзду автомайдану до Медведчука, той заявив: "Ні залякати, ні зупинити мене не вийде". "Їм ( опозиційним лідерам ) хочеться воювати? Воювати вмію. У нас достатньо сил і можливостей, щоб відстояти наші погляди і переконання".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: